Η βουτιά που έσωσε μια ζωή
Ο αθλητισμός προσφέρει χαρές, συγκινήσεις, επιτυχίες, μετάλλια, ρεκόρ και διακρίσεις. Ευφραίνει την ψυχή και το σώμα, και αυτός είναι ο λόγος που ακολουθούν το μονοπάτι του από μικρά παιδιά μεχρι ηλικιωμένοι.
Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Και ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είδαμε πριν τρεις ημέρες στη Βουδαπέστη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από την Αντρέα Φουέντες, προπονήτρια της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ανίτα Αλβάρεζ.
Η παραπάνω συγκλονιστική φωτογραφία τραβήχτηκε τη στιγμή που η Αλβάρεζ χάνει τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της χορογραφίας της και η προπονήτριά της, με απίστευτα γρήγορα αντανακλαστικά, βουτά κατευθείαν στην πισίνα και σώζει από σχεδόν βέβαιο πνιγμό την αθλήτρια, η οποία στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο και διέφυγε τον κίνδυνο.
Μερικά δευτερόλεπτα καθυστέρηση και τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν λάβει μια πολύ διαφορετική τροπή. Σίγουρα μια από τις στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες από το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.