Η Βουδαπέστη ετοιμάζεται να γράψει ιστορία
Ακριβώς έναν χρόνο πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου 2027, οι διοργανωτές αποκάλυψαν το επίσημο λογότυπο, τη νέα οπτική ταυτότητα και το σύνθημα της διοργάνωσης, «Make Waves!», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο MVM Dome της Βουδαπέστης, το εντυπωσιακό κλειστό γήπεδο που θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.
Η Βουδαπέστη ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει για τρίτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2017 και του 2022.
Περισσότεροι από 200 εθνικές ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου 2027, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και σημαντικό σταθμό πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Ο πρόεδρος της World Aquatics, Husain Al Musallam, χαρακτήρισε την επέτειο του ενός έτους ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο για το άθλημα.
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο στον δρόμο προς τη Βουδαπέστη 2027. Η πόλη κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του αθλήματός μας. Η επιτυχία των διοργανώσεων του 2017, του 2022, αλλά και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης 25άρας πισίνας το 2024 απέδειξε τι μπορεί να προσφέρει η Βουδαπέστη. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το 2027 θα ξεπεράσει ακόμη και αυτές τις εξαιρετικές διοργανώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού της Ουγγαρίας, Attila Kálnoki-Kiss, υπογράμμισε ότι η πραγματική αξία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης βρίσκεται στην παρακαταθήκη που αφήνει στις επόμενες γενιές αθλητών. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον Ούγγρο Ολυμπιονίκη Hubert Kós, ο οποίος το 2017 βρισκόταν στις εξέδρες ως νεαρός φίλαθλος και σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της ουγγρικής κολύμβησης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκτελεστικός διευθυντής της World Aquatics, Brent Nowicki, ο οποίος επισήμανε πως η αποκάλυψη του λογοτύπου κάνει πλέον απτή την αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση.
«Η Βουδαπέστη έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι γνωρίζει τι χρειάζεται για να φιλοξενήσει ένα κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, μοναδική ατμόσφαιρα και παθιασμένους φιλάθλους. Οι αθλητές λατρεύουν να αγωνίζονται εδώ και ανυπομονούμε να επιστρέψουν στην πόλη οι κορυφαίοι του κόσμου το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε.
Ο συνπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος της Hungarian Swimming Federation, Sándor Wladár, τόνισε ότι η διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες νέα παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση.
«Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πατρίδα σου είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία διοργάνωση. Είναι έμπνευση, κίνητρο και η αφετηρία για νέα όνειρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη Βουδαπέστη 2027 έχει πλέον ξεκινήσει, με την ουγγρική πρωτεύουσα να προετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τη μεγαλύτερη γιορτή των υγρών σπορ στον κόσμο.