Ένας νεκρός και 8 τραυματίες
Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ατόμων που βρίσκονταν κάτω από το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε στα Μποζαϊτικα της Πάτρας.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, υπάρχει ένας νεκρός και 5 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι τρεις τραυματίες στον Άγιο Ανδρέα.
Και ανέφερε πως” στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της Κάτω διάβασης”. Κάτω από τη γέφυρα βρίσκονταν Ρομά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είχαν μεταβεί λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούν, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως μάζευαν σίδερα. Κλειστή η γέφυρα από 20 Ιουλίου.
Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ από γειτονικές περιφερειακές ενότητες καθώς και από την Αττική. Παράλληλα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας , ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών. Τέλος, σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης Λέκκας: “Η γέφυρα είχε προβλήματα στατικής επάρκειας” Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό. «Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας. Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς. «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες» ανέφερε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση. Η μαρτυρία στο τουίτερ αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα την ώρα που έγινε η κατάρρευση.
Σε σχετική ανακοίνωση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναφέρεται: “Σε σχέση με την κατάρρευση της υπό κατασκευήν γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα (Τόφαλος), η ΠΔΕ δεν έχει ανάμειξη ή αρμοδιότητα. Πρόκειται για έργο της παραχωρησιούχου Ολυμπίας Οδού. Η ΠΔΕ έχει ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και την παραχωρησιούχο” αναφέρει σε μία πρώτη ενημέρωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ