Ένας αιώνας Α.Ο.Π. Φαλήρου
Με τους καλύτερους οιωνούς για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε η Παρουσιάση και η 1η δημόσια Συνεδρίαση της «Τιμητικής Επιτροπής Εορτασμού των 100 χρόνων του Α.Ο.Π. Φαλήρου» ΣΤΗΝ κατάμεστη ΑΙΘΟΥΣΑ Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Π. Φαλήρου.
Η Επιτροπή απαρτίζεται από τους :
- Γιάννη Σγουρό, πρώηνΓενικόΓραμματέα Αθλητισμού, πρώην Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο της Επιτροπής,
- Νίκο Δέτση, ΠρόεδροΔ.Σ. Α.Ο.Π.Φαλήρου,
- Γιάννη Φωστηρόπουλο, ΔήμαρχοΠ. Φαλήρου,
- Γιώργο Μαυρωτά, ΓενικόΓραμματέαΑθλητισμού, Ολυμπιονίκη υδατοσφαίρισης με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες,
- Διονύση Χατζηδάκη, ΒουλευτήΒ3 ΝοτίουΤομέα Αθηνών και πρώην Δήμαρχο Π. Φαλήρου,
- Τάσο Βατίστα, ΠρόεδροτουΝαυτικού Ομίλου Π. Φαλήρου επί σειρά ετών, παλαιό πρωταθλητή της
ιστιοπλοΐας σε πανελλήνιους, βαλκανικούς και μεσογειακούς αγώνες και παλαιό αθλητή του Α.Ο.Π.Φ.
- Βαγγέλη Βούλτσο, παλαιόαθλητήκολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Α.Ο.Π.Φ.,
εθνικής ομάδας και Olympian (OLY).
Παρόντες ήταν πλήθος φίλων, δημοσιογράφων, μελών όπως και παλαιών αθλητών του Α.Ο.Π.Φ, καθώς και εκπρόσωπων Φορέων.
Τονίσθηκε ότι ο Α.Ο.Π.Φ, με επτά αθλητικά τμήματα (κλασσικής κολύμβησης, κολύμβησης open water-μεγάλων αποστάσεων, στίβου, υδατοσφαίρισης ανδρών, καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, τένις και βόλεϋ γυναικών, 1.500 και πλέον αθλητές και αθλήτριες, πορεύεται με συνεχή ανάπτυξη και επιτυχίες, εδώ και αρκετά χρόνια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με γνώμονα τον σεβασμό και την προσήλωση στις αρχές του υγιούς, ερασιτεχνικού οργανωμένου αθλητισμού και πρωταθλητισμού και ότι θα γίνει προσπάθεια στο άμεσο μέλλον να μετασχηματισθεί σε έναν μεγάλο Αθλητικό Οργανισμό, με την δυνατότητα απευθείας χρηματοδότησης από την Γ.Γ.Α, για την κατασκευή αθλητικών χώρων ή επεκτάσεων ήδη υπαρχόντων, με κυρίαρχο σκοπό την ποιοτική ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργεί, με μέτρο και συνέχεια, συνεργασίες με άλλα σωματεία για κοινές πορείες και πρακτικές, ακόμη μεγαλύτερη υλικοτεχνική υποστήριξη από τον Δήμο Π. Φαλήρου, ανάπτυξη και νέων τμημάτων αν είναι εφικτό και να δημιουργήσει υψηλού επιστημονικού επιπέδου δομές ψυχολογικής και διατροφολογικής υποστήριξης των αθλητών-τριών του.
Και το κυριότερο. Να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον αθλητικοί χώροι στα Νότια Προάστια της Αθήνας, που είναι γεγονός, ότι μειώνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Η ιστορία του συλλόγου, όπως θα παρουσιαστεί και αναπτυχθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς, θα αποτυπωθεί με την έκδοση λευκώματος/χρονολόγιου, 180 περίπου σελίδων, που θα παρουσιασθεί και διανεμηθεί τιμής ένεκεν, στην επίσημη επετειακή μας εκδήλωση στα τέλη Νοεμβρίου 2026. Θα περιλαμβάνει αναλυτική ιστορική αναδρομή ανά δεκαετία, αναφορά σημαντικών προέδρων και παραγόντων, σημαντικών και μεγάλων αθλητών του Α.Ο.Π.Φ και κορυφαίων στιγμών των αθλητικών του τμημάτων.
Η Επετειακή σημασία των 100 χρόνων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Α.Ο.Π. Φαλήρου, καθώς αναδεικνύει τη συνεχή παρουσία του, επί έναν αιώνα, συνδέει γενιές αθλητών και παραγόντων, αποτελεί ευκαιρία ιστορικής καταγραφής και τιμητικών δράσεων, αλλά και όπως προ- ειπώθηκε χάραξης της αθλητικής του πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς.
Νίκος Δέτσης, πρόεδρος Δ.Σ του Α.Ο.Π.Φ