Live stream: Ελλάδα-Ιαπωνία
Έτοιμη για τετράδα... Την προσπάθειά της στο World Cup συνεχίζει η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, η οποία στα προημιτελικά του θεσμού που λαμβάνει χώρα στο Οτοπένι της Ρουμανίας καλείται να αντιμετωπίσει την Ιαπωνία το απόγευμα της Παρασκευής (10/1, 16:00 ώρα Ελλάδας).
Ύστερα από την πρώτη θέση που κατέκτησε στον Β΄όμιλο, κερδίζοντας τη Σερβία (17-13) και το Μαυροβούνιο (18-10), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παλέψει για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Ιαπωνία.
Στη σημερινή αντίπαλο της Ελλάδας αγωνίζονται και παίκτες που έχουν παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο Σεϊγια Αντάτσι και ο Κέντα Αράκι της Λάρισας, οι Μιτσούρου Τακάτα και Τόι Σουζούκι του Πανιωνίου και ο Κιγιόμου Ντάτε της Χίου.
Η ασιατική ομάδα ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ (19-17), αλλά επικράτησε της οικοδέσποινας Ρουμανίας (16-12) και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Γ' Όμιλο γεγονός που την έφερε στο δρόμο της ελληνικής ομάδας. Σημειώνεται πως σε περίπτωση πρόκρισης, η Εθνική μας θα έρθει αντιμέτωπη με τη νικήτρια της αναμέτρησης Ουγγαρία-Γεωργία στον ημιτελικό.
Οι αγώνες διεξάγονται με βάση τους νέους κανονισμούς της World Aquatics.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, επέλεξε στη 15μελή αποστολή τους Μάνο Ζερδεβά, Ντίνο Γενηδουνιά, Δημήτρη Σκουμπάκη, Κώστα Γκιουβέτση, Στέλιο Αργυρόπουλο - Κανακάκη, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Νίκο Γκίλλα, Στάθη Καλογερόπουλο, Γιάννη Αλαφραγκή, Κώστα Κάκαρη, Δημήτρη Νικολαΐδη, Αριστείδη Χαλυβόπουλο, Παναγιώτη Τζωρτζάτο, Τάκη Δήμου και Νίκο Κουρούβανη.
Το σημερινό πρόγραμμα
(10 Ιανουαρίου)
Θέσεις 9-11
13.00 Σερβία-Ρουμανία
Προημιτελικοί
14:30 Ουγγαρία- Γεωργία
16:00 Ελλάδα- Ιαπωνία
17:30 ΗΠΑ- Μαυροβούνιο
19:00 Κροατία-Ισπανία
ΕΔΩ σε live streaming το παιχνίδι
ΕΔΩ η στατιστική κάλυψη του αγώνα
ΕΔΩ τα σημερινά αποτελέσματα της διοργάνωσης