Όλοι παρόντες στο ύστατο χαίρε

Ήταν όλοι παρόντες στο ύστατο ταξίδι της Κατερίνας μας. Κηδεύτηκε το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης η Κατερίνα Σαραντοπούλου, κολυμβήτρια του Πανιωνίου και του ΑΝΟ Γλυφάδας τις δεκαετίες του 80 και του 90 και στέλεχος των Εθνικών ομάδων. Η Κατερίνα Σαραντοπούλου έφυγε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 47 ετών χτυπημένη από την επάρατη νόσο.

Η Κατερίνα είχε μόνο φίλους στο σύντομο πέρασμά της από τον μάταιο αυτό κόσμο. Ήταν σπουδαίος χαρακτήρας και κόσμημα για την κοινωνία. Στο τελευταίο ταξίδι της την συνόδευσαν η κόρη της Ηλιάνα, ο πατέρας της, τα δυο αδέλφια της και πολλοί άνθρωποι της πισίνας.

Στην Νέα Σμύρνη βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ και κουμπάρα της Βούλα Κοζομπόλη, η υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης Ευη Μωραϊτίδου, ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιωργος Χριστοφοράτος, οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδιλή και Χαρά Καρυάμη και πολλοί συναθλητές της και φίλοι της.

Ο υγρός στίβος ορφάνεψε από την απώλεια της Κατερίνας Σαραντοπούλου.

Η Κατερίνα Σαραντοπούλου υπήρξε αθλήτρια της κολύμβησης στο Σύλλογο του Πανιωνίου από το 1979 έως το 1992 και στη συνέχεια στον σύλλογο της Γλυφάδας με πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια-Πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας από το 1986. Με την συμμετοχή της στους Μεσογειακούς που έγιναν στην Αθήνα το 1996 ξεκίνησε την πορεία της ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην διαφημιστική καμπάνια για τις παραλίες της Ελλάδας.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και την εργασία της ως Casting Director στην εταιρεία παραγωγής διαφημιστικών ταινιών Kino Production. Το 1997 έκανε το πρώτο της μεγάλο event συμμετέχοντας στην παραγωγή της Έναρξης και Λήξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου με σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Στην συνέχεια, και μέχρι το 2008, συμμετείχε σε αρκετά events και οργανώσεις εκδηλώσεων, παραγωγές διαφημιστικών ταινιών και συναυλιών για πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Μετά από ειδικές σπουδές επάνω στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ και χτένισμα ειδικών περιστάσεων που έκανε στο Manchester άνοιξε το 2009 το δικό της κομμωτήριο στην Νέα Σμύρνη. Παράλληλα είχε συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Για την μάχη της με την νόσο είχε μιλήσει δημόσια τον Μάρτιο του 2021, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ με θέμα: «Γυναίκα, καρκίνος και άθληση».

Αιώνια της η μνήμη.

Καλό ταξίδι Κατερινάκι μας.