«Τρία μεγάλα βήματα για τη σωτηρία»
Ο ΝΟ Χανίων συνέχισε με επιτυχία την πορεία του στα play out της Waterpolo League Ανδρών, καθώς επικράτησε εύκολα με 19-10 του ΝΟ Πατρών στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου, έκανε το 2-0 στη σειρά και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΘ με μειονέκτημα έδρας.
Η ομάδα του Γιώργου Κατσουλάκη είχε κάνει το πρώτο βήμα από την Πάτρα, επικρατώντας τη Δευτέρα (4/7) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» με 22-15, με αποτέλεσμα ο ΝΟ Πατρών να ακολουθήσει τον ΝΟ Λάρισας στη Waterpolo League 2.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των Χανιωτών, Γιώργος Κατσουλάκης, μίλησε στο pisina.net, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του απέναντι στον ΝΟΠ, τονίζοντας όμως πως η συνέχεια απέναντι στον ΟΦΘ θα είναι πολύ πιο απαιτητική.
«Η ομάδα έδειξε σοβαρότητα και συγκέντρωση στον δεύτερο αγώνα και πήρε δίκαια την πρόκριση στον τελικό των play out», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.
Παράλληλα, στάθηκε στις δυσκολίες που περιμένουν τον ΝΟ Χανίων στη σειρά με τον ΟΦΘ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία ομάδα με τον ίδιο στόχο και την ίδια ανάγκη για θετικό αποτέλεσμα.
«Τα παιχνίδια με τον ΟΦΘ θα είναι τελείως διαφορετικά, γιατί μιλάμε για μια ομάδα η οποία έχει και αυτή μεγάλη ανάγκη για το ίδιο αποτέλεσμα», υπογράμμισε.
Ο Γιώργος Κατσουλάκης ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιαστεί ακόμα πιο συγκεντρωμένη και αποτελεσματική, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στη Θεσσαλονίκη.
«Πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να φύγουμε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί να παρουσιαστούμε ακόμα πιο πειθαρχημένοι αμυντικά και πολύ πιο αποτελεσματικοί στο επιθετικό κομμάτι του αγώνα. Σε τέτοια παιχνίδια, η συγκέντρωση, το καθαρό μυαλό και η διαχείριση του παιχνιδιού κάνουν τη διαφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο προπονητής των Χανίων χαρακτήρισε τη σειρά απέναντι στον ΟΦΘ ως το «δεύτερο από τα τρία μεγάλα βήματα» για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, τονίζοντας πως στο εσωτερικό του συλλόγου υπάρχει πίστη και καλή ψυχολογία.
«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπροστά μας το δεύτερο από τα τρία μεγάλα βήματα για τη σωτηρία και όλοι μέσα στην ομάδα γνωρίζουμε τη σημασία αυτής της σειράς. Υπάρχει πίστη και καλή ψυχολογία και θεωρώ ότι αν παρουσιαστούμε με την ίδια σοβαρότητα όπως στα παιχνίδια με την Πάτρα, έχουμε όλες τις δυνατότητες να κάνουμε το break στη Θεσσαλονίκη και να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο στον στόχο της παραμονής», κατέληξε.
Pisina.net