Το μυαλό στο Μαυροβούνιο

Την Ρουμανία, όπως αναμενόταν, θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στην Μάλτα, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να εισέλθει στην προημιτελική φάση, εκεί όπου την Πέμπτη το βράδυ θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα είναι φαβορί στην αυριανή συνάντηση και αναμένεται, εύκολα ή δύσκολα, να προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες των αγώνων. Το μεγάλο στοίχημα είναι να επικρατήσει του Μαυροβουνίου την Πέμπτη το βράδυ και να προκριθεί στην ημιτελική φάση διεκδικώντας ένα ακόμη μετάλλιο για το άθλημα μέσα στο 2021.

Τα αποτελέσματα της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου ήταν τα κάτωθι:

Α ΟΜΙΛΟΣ

Μαυροβούνιο - Ιταλία 9-9
Ολλανδία - Ουκρανία 18-4

Η βαθμολογία:
Μαυροβούνιο 7, Ολλανδία 6, Ιταλία 4, Ουκρανία 0.

Β ΟΜΙΛΟΣ

Κροατία - Ρουμανία 10-5
Ισπανία - Μάλτα 16-10

Η βαθμολογία:
Ισπανία 9, Κροατία 6, Ρουμανία 3, Μάλτα 0.

Γ ΟΜΙΛΟΣ

Ουγγαρία - Γερμανία 13-5
Ρωσία - Λευκορωσία 16-7

Η βαθμολογία:
Ουγγαρία 9, Ρωσία 6, Γερμανία 3, Λευκορωσία 0.

Δ ΟΜΙΛΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ - Σερβία 8-9
Γεωργία - Τουρκία 12-10

Η βαθμολογία: Σερβία 9, ΕΛΛΑΔΑ 6, Γεωργία 3, Τουρκία 0.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι κάτωθι αγώνες κατάταξης για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Έχουν προκριθεί στους «8» άνευ αγώνα οι πρώτες ομάδες των 4 ομίλων, δηλαδή το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Ουγγαρία και η Σερβία.

Τα παιχνίδια της Τετάρτης είναι τα κάτωθι (οι ώρες είναι Ελλάδας):

Ουκρανία - Λευκορωσία 10.00 (13-16)
Ολλανδία - Γερμανία 11.30
Ρωσία - Ιταλία 13.00
Κροατία - Γεωργία 17.00
ΕΛΛΑΔΑ - Ρουμανία 18.30
Μάλτα - Τουρκία 20.00 (13-16)

Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, την Πέμπτη στα κρίσιμα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης για την είσοδο στα μετάλλια, θα αγωνιστούν:

Ολλανδία - Σερβία
Ισπανία - Ιταλία
Ουγγαρία - Κροατία
ΕΛΛΑΔΑ - Μαυροβούνιο (20.00)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας μιλάει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το συγκλονιστικό ματς με τη Σερβία, αλλά και για τη συνέχεια εν όψει Ρουμανίας, λέει ότι η ομάδα δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, αλλά τονίζει ότι κοτά σοβαρά παιχνίδι με παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαχαίρα:

«Ήμασταν απολύτως ανταγωνιστικοί στον αγώνα με τη Σερβία, κοντράραμε στα ίσα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και διεκδικήσαμε μέχρι το τέλος τη νίκη. Δεν μας έφτανε η ισοπαλία, χρειαζόμασταν οπωσδήποτε νίκη για την πρωτιά στον Όμιλο, διότι δεν ευνοούμασταν στην ισοβαθμία -στα γκολ- κι έτσι έπρεπε να ρισκάρουμε και στο τέλος χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποια εύκολα γκολ κι αυτά τα λάθη, τα εύκολα στην επίθεση, οδήγησαν σε γκολ στην άμυνά μας. Αυτά οφείλονται στην έλλειψη εμπειρίας λόγω ηλικίας και θα τα διορθώβσουμε στη συνέχεια. Δείξαμε, όμως, μια καλή εικόνα, απειλήσαμε την καλύτερη ομάδα του τουρνουά και μακάρι να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και στα επόμενα παιχνίδια. Κρατάμε τα καλά στοιχεία, θα βελτιώσουμε λάθη σε άμυνα και επίθεση και θα πάμε για το καλύτερο. Δείξαμε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Κοιτάμε, όμως, ένα ένα τα παιχνίδια. Οφείλουμε κατ' αρχάς να κερδίσουμε -εύκολα ή δύσκολα- τη Ρουμανία στον χιαστί και μετά να δούμε τον καθοριστικό προημιτελικό με το Μαυροβούνιο».