Να μας ζήσουν

Το γερμανικό δίδυμο του ελεύθερου στυλ, ο Φλόριαν Γουέλμπροκ (Florian Wellbrock) και η Σάρα Κόλερ (Sarah Köhler) επισημοποίησε την σχέση του, καθώς το ζευγάρι παντρεύτηκε αυτή την εβδομάδα στην πατρίδα του.

Ο 24χρονος Γουέλμπροκ και η 27χρονη Κόλερ αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2020, το έτος μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις και των δύο άσων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (FINA) του 2019.
Εκεί στην Κορέα, η Köhler κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ομαδικό αγώνισμα ανοιχτής θάλασσας (5 χιλιόμετρα) όταν βοήθησε τη Γερμανία να κερδίσει το αγώνισμα μόλις 0,2 δευτερόλεπτα έναντι της Ιταλίας και 0,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πήρε επίσης το ασημένιο στο 1500 ελεύθερο με ένα νέο εθνικό ρεκόρ.

Ο Γουέλμπροκ έγραψε ιστορία παίρνοντας το χρυσό τόσο στα 1500 μέτρα ελεύθερο όσο και στον αγώνα ανοιχτής θάλασσας 10 χιλιομέτρων ανδρών σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 η Köhler ανέβηκε ξανά στο βάθρο, συλλέγοντας το χάλκινο για τη Γερμανία στα 1500 μέτρα ελεύθερο. Ο Γουέλμπροκ εντυπωσίασε ξανά φτάνοντας στην κορυφή του βάθρου των 10 χιλιομέτρων, ενώ κέρδισε επίσης χάλκινο 1500 μέτρα ελεύθερο.

Ακόμη πιο πρόσφατα, ο Wellbrock σημείωσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μικρής πισίνας στα 1500 μέτρα ελεύθερο πριν κατακτήσει το χρυσό στο Άμπου Ντάμπι στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA Short Course.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Köhler την αναφέρουν τώρα ως «Sarah Wellbrock», οπότε μπορεί να βλέπουμε αυτό το νέο όνομα στα φύλλα αγώνα από ΕΔΩ και στο εξής.