Λάμψη αισιοδοξίας

Η Γωγώ Φυρίγου - Κόνσολο, πρωταγωνίστρια από πιτσιρίκα στον χώρο των καταδύσεων σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο εκφράσθηκε στο pisina.net για τα διαδραματισθέντα το 2021 στον υγρό στίβο και περνά ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το 2022. Η Γωγώ Φυρίγου ήταν υπεύθυνη αγώνων και μέλος της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της ΦΙΝΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η τοποθέτησή της έχει ως εξής:

«Η μάστιγα της πανδημίας επηρέασε το Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα και όλη την Ανθρωπότητα στον ύστατο βαθμό. Πολλοί αθλητές μας νόσησαν και πολλοί συνάνθρωποί μας υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν και σε μεγάλο ποσοστό έχασαν την ζωή τους.

Ωστόσο σε αρκετά αθλήματα όπως και στον Υγρό Στίβο μια λάμψη αισιοδοξίας διαφάνηκε στον ορίζοντα μέσα στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες: Η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπαικούς του Τοκυο μέσα σε δύσκολες συγκυρίες έδωσε Ελπίδα και Χαρά σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τα πολύ καλά πλασαρίσματα και διακρίσεις των αθλητών μας στο άθλημα που εκπροσωπώ Παγκοσμίως, τις ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ που μας χάρισε το μοναδικό μέχρι στιγμής Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη Αθηνα το 2004.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδίας όλους γιατρούς , νοσηλευτές και εθελοντές που καθημερινά αγωνίζονται να σώζουν ζωές και να αποθεραπεύουν στους νοσήσαντες ώστε να γυρίσουν σπίτι τους με τα αγαπημένα τους προσώπα.

Είναι αφανείς ήρωες στις δύσκολες αυτές ώρες.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τις ευχές μου σε όλους τους συνοδοιπόρους μου στον Αθλητισμό πρωτοστατούντος της Ομοσπονδίας μου ΚΟΕ , τους προπονητές, αθλητές μας , κριτές παράγοντες και όλους τους γονείς που βρίσκονται πάντα στις επάλξεις με το να στηρίζουν το έργο μας και να πιστεύουν στο όραμά μας για το 2024 και μετά.

Ο Καταδύσεις και πάλι θα τα καταφέρουν έστω και εαν υπάρχουν χρόνια προβλήματα όπως οι έλλειψεις σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς, ανασταλτικά εμπόδια για την εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος στην Χώρα μας. Στο προγρμμά μας για το 2022 πρωτοστατούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Φουκουόκα και το Πανευρωπαικο Α-Γ στην Ρώμη και ακολουθούν το Πανευρωπαικο και Παγκόσμιο Νέων.

Εύχομαι σε όλη την Αθλητική Ηγεσία αρχόμενη από τον Υπουργό, τον Γ. Γραμματέα και τους συνεργάτες του, τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και το επιτελείο του , τους συναδέλφους προπονητές, κριτές και κυρίως στους Αθλητές μας και τις οικογένειες τους ό,τι καλύτερο για τις Άγιες μέρες που έρχονται και την Νέα Χρονιά που θα διαβεί το κατώφλι σύντομα.

Από μεριάς μου θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις και όσο μου δίνεται αυτή η τιμή και δυνατότητα, να εκπροσωπώ την χώρα μου επάξια και με Υπερήφανη Ελληνική Ψυχή στους στους διεθνείς χώρους και αθλητικά γεγονότα.

Ευχές σε όλους απο το βαθος της καρδιάς μου ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΕΡΙΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΟΔΟ-ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

Με εκτίμηση

Γ.Φυρίγου Κόνσολο»

Pisina.net