"Κόκκινο" και αυτό το Κύπελλο (pics)
Το Κύπελλο Ελλάδας θα παραμείνει στο λιμάνι. Ύστερα από ένα αμφίρροπο τελικό, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΝΟ Βουλιαγμένης με 15-13 στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα και εξασφάλισε το έβδομο τρόπαιο στην ιστορία του.
Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, αλλά και η Βασιλική Πλευρίτου που ήταν παρούσες σε όλες τις κατακτήσεις Κυπέλλων από τις "ερυθρόλευκες", πέτυχαν και τα πιο κρίσιμα γκολ της ομάδας τους. Η πρώτη βρήκε στόχο τρεις φορές στην τέταρτη περίοδο και η δεύτερη έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (11-10), ενώ στη συνέχεια "έγραψε" και το 13-10.
Το σύνολο της Κικής Λιόση ξεκίνησε τον τελικό με 3/3 στην παίκτρια παραπάνω (από ισάριθμες αποβολές που κέρδισε στα 2μ. η Γιάουστρα), όμως ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις με Σάντα και Νίνου, παρότι δεν αξιοποιούσε τις αποβολές που κέρδιζε. Η Κοτσιώνη σταμάτησε τη Σάντα στην κόντρα και η Φουράκη με σουτ από την περιφέρεια έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΝΟΒ, αλλά η Νίνου κέρδισε πέναλτι στην κόντρα και η Τριχά διαμόρφωσε το 4-4 της πρώτης περιόδου.
Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε με νέο χαμένο παραπάνω για τις "ερυθρόλευκες" (1/5 ως εκείνο το σημείο) και νέο προβάδισμα για το συγκρότημα του Λαιμού με πέναλτι της Μουλχάουτσεν.
Η Σιούτη απάντησε άμεσα και η Σάντα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα (6-5) στον Ολυμπιακό, ο οποίος ενδιάμεσα είχε χάσει και πέναλτι, με την Πλευρίτου να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης συνέχισε να έχει το απόλυτο στην παίκτρια παραπάνω και ξαναπέρασε μπροστά 7-6 με τέρματα των Ξενάκη και Φουράκη, για να ισοφαρίσει η Μυριοκεφαλιτάκη σε 7-7, στο τέλος του ημιχρόνου.
Η Μουλχάουτσεν με πολύ ωραίο μακρινό σουτ πέτυχε το πρώτο γκολ της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια ο ΝΟΒ έχασε δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (τη μία μάλιστα σε διπλό παραπάνω), ενώ έχασε οριστικά τη Φουντωτού με τρεις ποινές.
Οι "ερυθρόλευκες" πήραν προβάδισμα 9-8 με δύο εύστοχα πέναλτι της Τριχά (το δεύτερο καταλογίστηκε μετά από challenge του Γιώργου Ντόσκα, για μαρκάρισμα της Ξενάκη πάνω στη Σάντα), όμως ξανά η Μουλχάουτσεν σε παίκτρια παραπάνω ισοφάρισε και η Γιάουστρα από τα 2μ. Έφεραν ξανά μπροστά τη Βουλιαγμένη. Ακoλούθησε γκολ της Σιούτη με λόμπα από την περιφέρεια και, στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου, η Πλευρίτου "έγραψε" το 11-10 υπέρ του Ολυμπιακού.
Η πειραϊκή ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στο +2 με τη Μυριοκεφαλιτάκη, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, για να ακολουθήσει γκολ της Πλευρίτου για το 13-10. Με πέναλτι (που ήταν μάλιστα η τρίτη ποινή της Τριχά) η Μουλχάουτσεν μείωσε και λίγο αργότερα η διεθνής Ολλανδή έφερε ξανά το ματς στο γκολ (13-12).
Με ένα τρομερό γυριστό από θέση φουνταριστού η Μυριοκεφαλιτάκη αποκατέστησε διαφορά δύο τερμάτων για τον Ολυμπιακό, 2΄33΄΄ πριν τη λήξη, η Σταματοπούλου έκανε καθοριστική απόκρουση σε διπλό παραπάνω και το κύπελλο "βάφτηκε" και φέτος ερυθρόλευκο, αφού το μόνο που κατάφερε ο ΝΟΒ ήταν να μειώσει στα 41 δευτερόλεπτα με τη Φουράκη.
Το τελικό 15-13 διαμορφώθηκε με πέναλτι της Μυριοκεφαλιτάκη, το οποίο καταλογίστηκε επειδή στα τελευταία δευτερόλεπτα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ξενάκη, η οποία είχε αποβληθεί οριστικά με τρίτη ποινή
Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-3, 3-4, 3-4
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Φουράκη 3, Καπετοπούλου, Ξενάκη 1, Φουντωτού, Κρασσά, Γιάουστρα 3, Δεσπ. Ανδρεάδη, Μουλχάουτσεν 5, Αγγελίδη 1, Καρύτσα, Ελμισιάν, Κοβάτσεβιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ντόσκας): Σταματοπούλου, Κλεισούρα, Κουρέτα, Σάντα 3, Τριχά 3, Αντριους, Σιούτη 2, Μπίκου, Νίνου 1, Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Κωνσταντοπούλου, Σέκουλιτς, Λαναρά
Δείτε τις συνθέσεις, τα στατιστικά και τη διακύμανση του αγώνα, ΕΔΩ