Επέστρεψε στην Ιταλία ο Μάρκο
Η Προ Ρέκο ανακοίνωσε την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Κροατίας, Μάρκο Μπίγατς, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να επιστρέφει στους Ιταλούς πέντε χρόνια μετά το τέλος της πρώτης του θητείας στον σύλλογο.
Ο 35χρονος υπέγραψε με τον Ρέκο μετά από δύο σεζόν με τον Γιαντράν Σπλιτ. Στο παρελθόν εκπροσώπησε τον ιταλικό σύλλογο μεταξύ 2018 και 2021, βοηθώντας τους να κατακτήσουν το Champions League κατά την τελευταία του σεζόν.
Ο Μπίγατς ξεκίνησε την καριέρα του στην Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης πριν μετακομίσει στο εξωτερικό. Από τότε που έφυγε από την Γιουγκ το 2018, έχει αγωνιστεί για την Προ Ρέκο, τον Ολυμπιακό και την Γιαντράν Σπλιτ, συλλέγοντας εγχώρια τρόπαια στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία.
Είναι επίσης δύο φορές νικητής του Champions League. Ο Μπίγιατς σήκωσε για πρώτη φορά το τρόπαιο με τον Γιουγκ το 2016, πριν επαναλάβει το επίτευγμα με την Προ Ρέκο πέντε χρόνια αργότερα.
Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Κροατίας το 2012 και έκτοτε έχει απολαύσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα με την εθνική ομάδα. Κέρδισε ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια το 2016 και το 2024, ενώ το ρεκόρ του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα περιλαμβάνει χρυσά μετάλλια το 2017 και το 2024. Έχει επίσης στη συλλογή του τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κερδίζοντας χάλκινο το 2018, χρυσό το 2022 και ασημένιο το 2024.
Ο ανταγωνισμός θα είναι σημαντικός. Ο Μπίγιατς εντάσσεται σε ένα τμήμα τερματοφυλάκων που ήδη περιλαμβάνει τον διεθνή Ιταλό Τζιανμάρκο Νικοσία, ο οποίος πραγματοποίησε μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν 2025-26. Ο Μπίγιατς γίνεται η δεύτερη επιβεβαιωμένη μεταγραφή της Προ Ρέκο για το καλοκαίρι, μετά την επιστροφή του Ούγγρου αριστερόχειρα Γκέργκο Ζαλάνκι.
Από την άλλη πλευρά, ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο αποχαιρέτησε την Προ Ρέκο μετά από 12 χρόνια στο σύλλογο. Ο επί χρόνια αρχηγός αναμένεται να ενταχθεί στην Μπαρτσελονέτα, αν και ο ισπανικός σύλλογος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τη μεταγραφή. Επίσης, έχουν αποχωρήσει ο διεθνής Αυστραλός Λουκ Παβιγιάρντ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του με τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, ο Τομάσο Νέγκρι (θα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της ομάδας), αλλά και ο Λορέντζο Ντεμάρκι.
Η επιστροφή των Μπίγιατς και Ζαλάνκι σηματοδοτεί την πρόθεση της Προ Ρέκο να παραμείνει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αν και η αποχώρηση του Ντι Φούλβιο αποτελεί το τέλος μιας σημαντικής εποχής για τον ιταλικό σύλλογο.