Ανάμεικτα τα συναισθήματα στο Αιγαίο
Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στην περιφερειακή επιτροπή των νησιών του Αιγαίου.
Από τη μια, ικανοποίηση γιατί παραδόθηκε σε λειτουργία το Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, μια πανέμορφη - πλέον - αθλητική εγκατάσταση. Από την άλλη θλίψη γιατί στα υπόλοιπα νησιά ή δεν υπάρχουν κολυμβητικές δεξαμενές ή λειτουργούν προβληματικά. Με νέα τέντα, χωρίς ενεργειακές απώλειες, ένα κόσμημα για τον υγρό στίβο στο νησί, παραδόθηκε σε λειτουργία το Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου.
Μιλώντας για τις δράσεις και τα προβλήματα της περιφερειακής επιτροπής, ο πρόεδρός της Οδυσσέας Μαράτσος τονίζει: «Παραδόθηκε το Ιωνικό κολυμβητήριο και αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Από την πρώτη στιγμή συνιστούσα υπομονή σε όλους τους ενδιαφερόμενους για την χρήση του, αφού έγιναν σημαντικά έργα ανακατασκευής και πλέον το κολυμβητήριο λειτουργεί.
Η ανακατασκευή του δημιούργησε αρκετά προβλήματα το 2022 αφού έμεινε κλειστή η πισίνα για οκτώ ολόκληρους μήνες και δεν μας επέτρεψε να φιλοξενήσουμε στην περιφέρεια σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις».
Ο Οδυσσέας Μαράτσος όμως στέκεται στα σημαντικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην περιφέρεια με την έλλειψη κολυμβητικών δεξαμενών που δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των συλλόγων και έχει ως συνέπεια να μην μπορούν τα νέα παιδιά και οι οικογένειες να φέρουν τα μέλη τους στον υγρό στίβο και να αγαπήσουν τα αθλήματά του.
Ο πρόεδρος τονίζει: «Πέραν του Ιωνικού στη Χίο, υπάρχει ένα ακόμη κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων (50 μέτρων ) στη Σύρο. Η λειτουργία του ωστόσο σήμερα, είναι προβληματική. Είναι διαθέσιμο μόνο το καλοκαίρι και αυτό αντιλαμβάνεστε πως δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους συλλόγους που καλλιεργούν τα αθλήματα στο νησί. Δεν είναι δυνατόν να έχεις αθλητές για τρεις μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο να βρίσκονται σπίτι τους».
Ο κύριος Μαράτσος στέκεται επίσης σε ένα θέμα το οποίο αποτελεί πρόβλημα τόσο για το συγκεκριμένο νησί και τους ανθρώπους του, αλλά και για όλη την κοινωνία του υγρού στίβου στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε στο νησί της Λέσβου.Οι σύλλογοι τις Μυτιλήνης αποτελούν ιδρυτικά μέλη της κολυμβητικής ομοσπονδίας. Όταν ιδρύθηκε η ΚΟΕ το 1927 (τότε ΕΚΟΦ), ο Παλλεσβιακός ήταν ένας από τους Ομίλους που δημιούργησε την κολυμβητική ομοσπονδία.
Αργότερα, μεγάλη είναι η παρακαταθήκη που άφησε στον υγρό στίβο ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης. Σήμερα, ο κύριος Μαράτσος, εμφανώς προβληματισμένος τονίζει: «Τα πράγματα στην Μυτιλήνη είναι εξαιρετικά απογοητευτικά και δύσκολα. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Η άλλοτε πρωταγωνίστρια Μυτιλήνη είναι «ανύπαρκτη». Δυσκολεύομαι να πιστέψω τα γεγονότα που διαδραματίζονται.
Υπάρχει ένα κολυμβητήριο (25 μέτρων κλειστό) με έξι μόλις διαδρομές και σε αυτό δεν υπάρχει καν νερό. Δεν ασχολείται κανένας. Η σημερινή
κατάσταση είναι πραγματικά για λύπηση. Θα πρέπει να βρεθεί οποιαδήποτε λύση για να μπορέσει η Μυτιλήνη να έχει ένα λειτουργικό κολυμβητήριο επί 12 μήνες έτσι ώστε εκεί να μπορέσει να επανέλθει η δραστηριοποίηση των ανθρώπων στον υγρό στίβο».
Φυσικά, καταλήγει ο κύριος Μαράτσος, «Δεν υπάρχει άλλη πισίνα σε όλα τα νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Χωρίς κολυμβητικές εγκαταστάσεις, δεν γίνεται να αναπτυχθούν τα αθλήματα του υγρού στίβου».
Πηγή: KoeMAG